Randi Drammen Antikvariat 20 år

Drammen Antikvariat
anno 2012

Jens

Drammen Antikvariat ble etablert i 1992 av ekteparet Randi Helgerud og Jens K. Haugfos. Med vår faglige bakgrunn innen humanistiske fag, har vårt sortiment hele tiden hatt tyngdepunkt innen skjønnlitteratur og kulturhistorie.

Klikk vignetten i overskriften for å lese artikkel fra Drammens Tidende onsdag 18.januar 2012 (PDF, 2.1Mb)

Lokalhistorie er naturligvis et viktig emne, og vi gjengir på denne siden et bilde av inspirasjonskilden til vår logo, æresportalforstørret æresportalhentet fra en av de mer sjeldne bøker der Drammen er omtalt. Boken kom ut i Kjøbenhavn i 1745, og heter; "Journal og Beskrivelse over Kong Christian d. VI og Dronning Sophia Magdalene med Frue Moder, Margrevjnde Sophia Christiana, Deres foretagne Reise til Kongeriget Norge Aar 1733". Det ble da reist en "Ære-port" for kongeparet ikke langt fra der vi nå holder til, og vi lar den samtidig være porten inn til vårt litterære skattkammer.

Som det eneste antikvariat i byen med butikkutsalg, har vi også et generelt og alment utvalg.det gamle antikvariatet Randi er bibliotekar, og våre ca. 12.000 bøker er som regel velordnet både i butikken og på nettet. Etter 12 år i byens periferi (se bildet av vår gamle butikk), ligger vi nå sentralt på Strømsø i en gammel verneverdig handelsgård fra omkring 1860. Det er bare én bygning mellom oss og jernbanestasjonen, nemlig gamle St. Hallvard gymnas.

Vi ønsker gamle og nye kunder velkommen til vår nygamle gemakker.