kart til Litteraturhuset

Antikvarbokhandlermesse 2015

9. - 11. oktober 2015
Litteraturhuset i Oslo
Wergelandsveien 29


Norsk Antikvarbokhandlerforening

... er bransjeforeningen for den profesjonelle antikvarbokhandelen i Norge. Et antikvariat har brukte og antikvariske bøker, men ofte også kart, prospekter, manuskripter, tegneserier, postkort, foto, plater etc.
Bransjen fremstår i dag som høyst moderne, med et stort utvalg titler på antikvariat.net, Skandinavias største nettsted for gamle bøker. Nye bøker er i bokhandelen i 2-3 år, mens et antikvariat kan ha titusener av bøker fra 6-7 århundrer på lager til enhver tid. Vi formidler en viktig del av kulturarven, og ønsker med denne messen å markere oss som en viktig og nødvendig del av norsk bokbransje – ikke bare et supplement. 13 antikvariater og ett bokbinderi er representert på messen.


Åpent fredag 16–20, lørdag 10–18 og søndag 12–15.


plakat plakat

Foredrag lørdag 10. okt.:

12.00 : "Hvorfor er mer enn hver femte faglitterære bok trykket etter 1945 om 2. verdenskrig? Blir vi aldri ferdig med krigen?" Samtale med direktør for HL- senteret, forfatter og historiker Guri Hjeltnes.
13.00 : Roy Jacobsen intervjues om sin siste roman "Hvitt hav", om forfatterskapet og om sitt forhold til antikvariater.
15.00 : "Sin tids helter - Jonas Fjeld møter Jonas Fjeld". Ved Øvre Richter Frichs biograf Christopher Hals Gylseth, som intervjuer artist Terje Lillegård Jensen - alias Jonas Fjeld.
16.00 : Bokauksjon over bøker fra alle deltagende antikvariater. Inntekten går uavkortet til Redd Barnas arbeid for syriske flyktninger. Flotte objekter, lav utropspris.Konferansier og intervjuer: Jens K. Haugfos, Drammen Antikvariat


Bøthuns Bokverksted

Bokbinder Lisa Bøthun vil være til stede hele helgen. Som utøver av et gammelt håndverksfag formidler hun tradisjon, men er også oppdatert på nye løsninger og materialer. Hennes stand er vel verdt et besøk!